Brabant wil in 2020 tot de meest innovatieve, duurzame en slimme agrofoodregio's van Europa behoren. Met een vitale, maatschappelijk gewaardeerde en bedrijfseconomisch gezonde sector die opereert in evenwicht met de omgeving, met maximale aandacht voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu. Duurzaamheid staat centraal in alle activiteiten: produceren, bewerken, vermarkten en distribueren. De sector draagt bij aan de maatschappelijke opgaven, van energietransitie tot gezondheid en zorg. Kwaliteit en toegevoegde waarde maken het verschil; we noemen dat Brabant Quality. Alle spelers in de Brabantse agrofood bereiken dit door samen te werken en te innoveren. Hierbij hoort ook het creëren van betere verdienmodellen die aansluiten op de klantvraag, het sluiten van kringlopen en het oplossen van knelpunten in overlastgebieden.
Op allerlei plaatsen in Brabant zetten partners concrete stappen in de transitie naar een duurzame, slimme en innovatieve agrofoodsector. Innoveren
'Alleen ga je sneller, samen kom je verder.' Samenwerken
Om Brabant Quality te bereiken zijn kaders van belang. Denk aan de BZV, vergunningverlening, toezicht en handhaving. Beheersen
In Brabant is afgesproken dat veehouderijbedrijven die overlast veroorzaken aangepakt moeten worden om het vertrouwen met de omgeving te herstellen. Saneren
HISTORISCHE TIJDLIJN
UBA
Inschrijven nieuwsbrief