Over Voedsel1000

De huidige manier van voedsel produceren brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Daarom is het goed om onszelf de vraag te stellen of we met zijn allen op deze manier door kunnen gaan met het produceren van voedsel. Voor welke keuzes staan we en hoe gaan we die met elkaar maken?

Tijdens de Voedsel1000 gaan we in op deze en nog veel meer vragen. In de zaal is iedereen vertegenwoordigd die zich bezighoudt met voedsel en de productie van voedsel: consumenten, producenten, supermarkten en de verwerkende industrie, overheid, banken, (onderwijs) instellingen en belangenorganisaties. Samen gaan zij met elkaar in gesprek over de uitdagingen van de voedselsector en proberen we tot oplossingen te komen. Deze oplossingen stellen we vast in het eerste Brabantse Voedselbesluit. We nemen met elkaar de uitdaging aan om zelf aan de slag te gaan met de voorgestelde uitkomsten.

Over dit platform

Voedsel1000 is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en onderdeel van het Brabantse Agrofood platform. Dit platform is ontwikkeld om de voortgang van de transitie naar een duurzame voedselsector weer te geven en om anderen te inspireren.