EUREGA

EUREGA

EUREGA is een samenwerkingsproject tussen zes Europese regiopartners en zet zich in voor het belang van gastronomie in beleid en strategische besluitvorming. In 2018 was Brabant verkozen tot Europese Regio van de Gastronomie (ERG) en zette de provincie met We Are Food het hele jaar verschillende foodthema’s in de spotlights. Samen met de andere verkozen ERG-regio’s vormden zij in 2018 het EUREGA-project. Gastronomie kan veel economische kansen brengen en verdient een sterke plek in Europese, nationaal en regionaal beleid, en negen projectpartners binnen EUREGA zetten zich hiervoor in van 2018 tot en met 2022.

De stakeholders en partners tijdens een werkbezoek aan Cataloniƫ
Projectpartners en stakeholders tijdens een exchange visit in Barcelona, mei 2019

Doel in Brabant

De Brabantse projectpartners hebben het doel om bezoek aan de regio met 10% te laten stijgen als het gaat om gastronomie en gastvrijheid. Door de toeristische capaciteit te versterken en het Brabants erfgoed van cultuur, landschap en agrofood zichtbaar te maken, verwachten de projectpartners nieuwe banen en een groei van uitgaven in deze sectoren. In deze eerste fase worden er vooral ideeën opgehaald tijdens bijeenkomsten in binnen- en buitenland met stakeholders. Deze worden doorvertaald naar actieplannen food & leisure in Brabant.

Deelnemende regio’s

De partners die meewerken aan EUREGA zijn: Municipality of 's-Hertogenbosch (Netherlands), Province of Noord-Brabant (Netherlands), ProAgria Pohjois-Savo (Finland), Northern and Western Regional Assembly (Ireland), Development Agency of South Aegean Region -READ S.A. (Greece), Sibiu County Council (Romania), Hajdú-Bihar County Government (Hungary), IGCAT (Catalunya) and Prodeca – Government of Catalonia (Catalonia).


Het laatste nieuws

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"134066"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Cookie-instellingen