Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

Nutricia opent nieuwe fabriek in Haps

08-04-2019 1798 keer bekeken 0 reacties

Er is wereldwijd een grote vraag naar hoogwaardige en gespecialiseerde melkpoederproducten uit Nederland. Op maandag 25 maart opende Nutricia een nieuwe fabriek in het Brabantse dorpje Haps.

Wereldwijde marktleider

Nutricia is onderdeel van Danone, de wereldwijde marktleider in melkpoederproducten. Dat wil Danone graag zo houden, en daarom investeerde het moederbedrijf maar liefst 240 miljoen euro in de nieuwe Nutricia-fabriek. 

Koemelkallergie

Maar waarom is de vraag naar melkpoeder zo groot? Sijmon Hage, directeur bij Nutricia, laat weten dat dit komt doordat steeds meer baby’s een koemelkallergie hebben. Met de manier waarop de fabriek van Nutricia in Haps de babypoeder maakt kunnen symptomen van die allergie worden voorkomen.

Groeien

Dagelijks worden er 3,5 miljoen baby’s gevoed met de producten uit de fabriek in Haps. Op termijn wordt in de nieuwe fabriek de productie die in de oude fabriek in Cuijk werd gehaald verdubbeld. Ook zijn op het bedrijventerrein nog mogelijkheden om uit te breiden. 

Meer weten?

  • Bekijk het originele nieuwsbericht en de video op de website van De Gelderlander

 


 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"164050"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showAuthor":false,"showUserOccupation":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}


 

0  reacties