Het online en offline platformvoor samenwerking, kennisdeling en innovatie

PeelPioneers start met de verwerking van citrusschillen tot grondstoffen

17-12-2018 0 reacties

Vorige maand is de innovatieve sinaasappelschillen verwerkingslijn van Peelpioneers in gebruik genomen. In Son werken de duurzame schillenboeren aan een circulaire oplossing van citrusschillen.

250 miljoen kilo afval van citrusschillen per jaar

In Nederland alleen al worden er 250 miljoen kilo aan citrusschillen, voornamelijk citrusschillen, weggegooid nadat de vruchten zijn uitgeperst voor vers sap. Door deze te verwerken tot secundaire grondstoffen is er ineens een 100% structurele circulaire oplossing voor de schillen.

 

Van citrusschil tot hoogwaardig veevoer

De citrusschillen worden bij Peelpioneers verwerkt tot etherische oliën en citruspulp, die onder andere worden gebruikt als ingrediënt voor reinigingsmiddelen en als hoogwaardige bijvoeding voor vee. Het bedrijf wil uiteindelijk alle nuttige bestanddelen uit de schillen halen en verwerken tot waardevolle grondstoffen, zoals cellulose en pectine.

Klik hier om meer te lezen.


Lees het laatste nieuws

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Lees het laatste nieuws","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showAuthor":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

0  reacties